dinsdag 22 april 2014

Bezoek aan DSI met prototype

Vandaag gingen we langs bij DSI om de prototypes te tonen. We richtten ons voornamelijk op prototypes 16 - 17 en 19(20).

Ons voorkeur ging naar prototype 19:
* voordelen:
   - het is makkelijk af te wassen
   - het kan makkelijk opgeborgen worden
   - het is gemakkelijk te hanteren
   - het kan overal gebruikt worden (hangend of staand)
* nadelen:
   - zuignap komt niet makkelijk los

Eerst werden de prototypes besproken met Julie Dobbels, haar voorkeur was ook prototype 19. Zij testte eveneens het prototype en vond het ook makkelijk te gebruiken.
Scoreschaal: 4 (makkelijk)

Prototype 17 legden we naast prototype 19 om het doel beter uit te leggen. Julie vond dat je eerder prototype 19 in de kast ziet liggen dan prototype 17. Prototype 19 heeft niet het uiterlijk van een specifiek hulpmiddel.

Daarna mochten M. en G. het prototype testen.

Filmpje M:
Je merkt op het filmpje dat deze handeling vlot verloopt.M. gaf als opmerking dat het 'lipje' te laag bevestigd is waardoor de handeling moeilijker uit te voeren is.
Scoreschaal: 4 (makkelijk)

 


Filmpje G:
Je merkt op het filmpje dat G. de handeling nog niet goed begrijpt. Hij hervalt in zijn oude ritueel (het ei openen met de duim). Daarnaast heeft hij bewegingsbeperking: bij het uitvoeren van de 'trek'-beweging, is G. beperkt doordat de tas er staat. (het bewijs dat het prototype hoger moet).


G. gaf dezelfde opmerking als M. (het moet hoger)
Scoreschaal: 3 (status quo)

Besluit:
Julie, M.en G. waren enthousiast over het prototype.
Het prototype moet nog een beetje aangepast worden, nl. de bevestiging waar het ei wordt "opengetrokken" moet hoger komen waardoor de beweging makkelijker uit te voeren is.
Daarnaast werd er gedacht aan eventuele toevoeging van kleur/symbolen waardoor het wordt verduidelijkt hoe je het prototype precies moet bevestigen/plaatsen.


Julie: positief verrast, ik zie het in een keukenkast liggen
M: het ziet er goed uit, heeft potentieel, als het iets hoger is zal het nog beter gaanGeen opmerkingen:

Een reactie posten